Unique breidt haar dienstverlening uit. De voormalige uitzendorganisatie richt zich niet meer op arbeidsbemiddeling alleen, maar biedt ondernemers oplossingen voor alle HR-vraagstukken. Unique speelt hiermee in op de veranderende uitzendmarkt, waarin innovatie en vernieuwing steeds belangrijker zijn.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Wij zien ondernemers als de groeimotor van de economie en daarom willen wij hen ondersteunen.”
Twee voorbeelden van de nieuwe dienstverlening van Unique zijn Unique HROffice en People Business. Unique HROffice is een volledige cloudoplossing, waarin de ondernemer op alle mogelijke manieren wordt ondersteund bij de invulling van zijn/haar HR taken en People Business is een inspiratieplatform met onder anderen een kwartaalmagazine, een blog en tweewekelijkse gerichtte nieuwsbrieven.

De verbreding van de dienstverlening en de nieuwe positionering van Unique gaan gepaard met een nieuwe visuele identiteit en campagne. Koeweiden Postma ontwikkelde beiden op basis van het thema ‘verbeelding’; niet alleen kijken naar wat is, maar ook naar wat zou kunnen. Dit wordt gesymboliseerd in het nieuwe ‘visual device’ dat als een rode draad door alle communicatie heen loopt.

Campagne: ‘Van vandaag naar morgen’.
Pay off: ‘Werk aan morgen’.

De nieuwe huisstijl en campagne worden eerst in Nederland gelanceerd. België en Duitsland zullen volgen.

Voor de campagne werkte Koeweiden Postma samen met Joep Luycx.


Corporate story en campagneconcept: Joep Luycx
Fotografie: Frank Ruiter
Agentschap: Hollandse-Hoogte
Modellen: eigen medewerkers Unique
Drukker: Drukkerij Snep