Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Representatie Nederland op autobeurs IAA


De Internationale Automobilausstellung (IAA) in Frankfurt is met meer dan 800.000 bezoekers de grootste autobeurs ter wereld. De Nederlandse automotive industrie presenteerde zich er met een gezamenlijk Holland High Tech paviljoen. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (MinIenM) vroeg ons de invulling te geven aan de stand van het ministerie, die een overkoepelende rol vervulde binnen dit paviljoen.

Etalage voor mobiele innovatie

Het doel van de stand van 30 strekkende meter – die de entree vormde tot het Holland High Tech paviljoen – was te laten zien dat Nederland het ideale land is om mobiele innovaties te realiseren. Naast de actieve inzet van de Nederlandse overheid op innovatieve vormen van mobiliteit, zijn er ook andere omstandigheden die hier een rol in spelen, zoals het investerings- en innovatieklimaat, regelgeving, de dichtheid van het Nederlandse verkeer, de vele verschillende ‘modaliteiten’ (soorten verkeer) en de Nederlandse ‘learning by doing’ aanpak.

.

This is a parallax text block. Click the edit button to change this text.

Delfts blauw 2.0

Autonoom rijden, drones, de hyperloop, eMobility, slimme IT-oplossingen. De nieuwe werkelijkheid op het gebied van mobiliteit is duidelijk al aanwezig in de visuele mix die een nieuwe twist geeft aan het internationaal bekende Delfts blauw. De achterwand roept tegelijkertijd met een aantal visuele hints een herkenbaar beeld van Nederland op, zonder in de toeristische clichés te vervallen. Binnen het tegelpatroon in ‘Delfts blauw 2.0’ wordt gespeeld met diepte en perspectief, waardoor er steeds nieuwe details zichtbaar worden naarmate je dichter bij de wand komt.

Een circulair verhaal

Een led wall van 8 strekkende meter. Daarmee heb je wel aandacht. Maar omdat je niet van passanten kunt verwachten dat ze rustig wachten tot de video weer aan het begin is, hebben we een ‘loop’ gemaakt zonder specifiek begin of einde, je kunt op elk moment in het verhaal instappen en meekrijgen waarom Nederland het Europese land bij uitstek is om mobiele innovaties plaats te laten vinden.

Credits

Creative direction
Rogier Bisschop

Copy & Strategy
Hugo van den Bos
Yvo Bronsvoort, TheBrandHotel

Design
Ruud Nederpelt
Julius van der Woude, Total Identity
Dimitri van Loenen, Total Identity

Artwork
Gijs Kuijper

Video editing
Meip Wijn