Staples

Staples

Visuele identiteit en communicatie stijl

Staples – een grote Amerikaanse kantoorartikelen handel, met wereldwijd meer dan 2.000 winkels in 26 landen – vroeg ons een identiteit te ontwikkelen voor Staples Europa die in een oogopslag als Staples herkend wordt, ook als het logo niet in beeld is. Een identiteit bovendien die alle cross-mediale uitingen verbindt tot een groter geheel. 

Make More Happen

We zijn gestart met invulling te geven aan Staples’ nieuwe internationale pay-off ‘Make more happen’ voor de Europese markt: Staples bevrijdt me van het gedoe en geeft mij (als ondernemer) meer ruimte om te doen waar ik goed in ben, ‘De vrijheid van het goed georganiseerd zijn’.

Vervolgens konden we in de communicatiestijl de focus leggen op ‘new possibilities, freedom and fun’. De vrijheid om dromen te vervullen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Waar mogelijk communiceert Staples vanuit het perspectief van de klant:

‘What’s more for me.’

‘We no longer talk AT customers, we engage them in a conversation. We have stories to share about our people, our products, our customers, our brand, our industry, our interests and we always inform, educate, entertain or inspire them.’

Wat we verder ontwikkelden

De tekstballon hebben we afgeleid van het karakteristieke nietjes (staple) logo. Dit versterkt de merkherkenning through the line en biedt een podium voor de klant: ‘What’s More for Me’.

De brand bar ordent de basis merk-elementen op helderen en krachtige wijze, ongeacht het medium.

Het modulaire prijs systeem zorgt voor een helder overzicht rondom de prijscommunicatie. Dit beantwoorde de tweede grote uitdaging in de visuele identiteit.

De fantasierijke en geestige illustratiestijl weerspiegelt de vrijheid om dromen te vervullen, en opent een wereld vol mogelijkheden.

‘You’ve cracked our problem’

Nu is het aan Staples’ interne creatief bureau om het basisconcept verder tot richtlijnen te ontwikkelen, en de Europese uitrol te verzorgen. Wij zijn zeer vereerd dat deze wereldspeler ons benaderde en dat we in staat waren deze oplossing voor Staples te ontwikkelen.