Royal FloraHolland

Rebranding

 

Royal FloraHolland is met een aanbod van 400.000 soorten bloemen en planten en meer dan 100.000 transacties per dag de grootste marktplaats voor bloemen en planten in de wereld. Royal FloraHolland is een coöperatie en heeft meer dan 5.000 leden (kwekers).

Om haar unieke positie te behouden heeft Royal FloraHolland in 2015 een nieuwe strategie ontwikkeld. Een strategie die antwoord geeft op de snelle digitalisering van de handel, de opkomst van nieuwe contractvormen (o.a. tussen grote kwekers en afnemers) en een steeds grotere behoefte aan kennis van wereldwijde (markt)ontwikkelingen en trends. Deze nieuwe strategie raakte de hele organisatie, van Marketingcommunicatie en IT tot R&D en HR. De bestaande visuele identiteit sloot niet meer aan bij het nieuwe beeld bij Royal FloraHolland en moest worden aangepast.

‘Royal FloraHolland is het meest kleurrijke logistieke bedrijf ter wereld.’

 

Fascinerende combinaties

Voor de nieuwe visuele stijl hebben we ons laten inspireren door de fascinerende wereld van kleuren, geuren, emoties en razendsnelle logistiek, zakelijke transacties en techniek. Het is deze combinatie van schijnbare tegenstellingen die Royal FloraHolland bijzonder maakt.

Dit is de spanning die we opzoeken in alles wat we vormgeven. Van vrachtwagens, apps en websites tot aan magazines, het jaarverslag en trade shows. Intern wordt de nieuwe strategie en identiteit geactiveerd door middel van een Brand Portal en een Brand Academy.

Katja Bouwmeester, Manager Communicatie Media bij Royal FloraHolland: ‘Mooi om voor een organisatie met zo’n historie samen een nieuwe identiteit en huisstijl te mogen formuleren en introduceren. Met al die verschillende stakeholders rekening houden en dan zo’n schot in de roos mogen neerzetten…’

In dit project werkten we nauw samen met Total Identity.