RNW Media is de voortzetting van de voormalige Wereldomroep. Zij heeft als doel informatie en media ter beschikking te stellen aan jongeren in delen van de wereld waar vrijheid van meningsuiting niet vanzelfsprekend is.

Door storytelling, innovatief gebruik van media en trainingen, lokaal en in Nederland, krijgen jonge mensen in deze landen de kans zich beter te informeren en hun mening te delen, ook met jongeren in andere landen. Dan gaat het over onderwerpen als vrijheid van meningsuiting, rechtspraak, gezondheid, sexualiteit, etc. De gedachte is dat beter geïnformeerde jongeren zullen bijdragen aan een betere toekomst.

In 2014 bezochten 15,4 miljoen jongeren wereldwijd de websites van RNW Media en had het ruim 3 miljoen volgers op social media. Alleen al op de Chinees-talige varianten van de sociale kanalen registreerde RNW Media 190 miljoen pageviews.

Begin 2015 werd Koeweiden Postma gevraagd om een internationaal meer aansprekende communicatiestijl te ontwikkelen. Het logo was een gegeven. Dat hebben we als uitgangspunt genomen voor een eigen iconen-taal, die modern is en op een heel directe manier communiceert.

Patty Boom, corporate brand manager RNW Media: “We zijn heel blij met de nieuwe stijl. Hij is uniek, kort en krachtig en biedt de mogelijkheid om veel verschillende onderwerpen op een simpele en voor jongeren aantrekkelijke manier te highlighten. Dit is wie we willen zijn”.