Anarchie als huisstijl

NHL Hogeschool is één van de grootste hogescholen in Noord-Nederland. Voor de ontwikkeling van de huisstijl hebben we ons laten inspireren door de nieuwbouw van Herzberger (architect). Een imposante glazen ring van 593 meter lang, die om één van de oude gebouwen heen is gebouwd.

Hugo van den Bos (strategy director, Koeweiden Postma): ‘Als je met z’n allen verhuist naar zo’n prachtig nieuw gebouw, dat door zijn lichtwerking, lijnenspel en combinatie van oud en nieuw zo markant is, dan ben je gek als je zo’n gegeven niet uitbuit in de huisstijl. Zo krijgt het begrip huisstijl een letterlijke betekenis en kunnen we ervoor zorgen dat alles bij elkaar optelt, communicatie en locatie.

Ook voor de verdere ontwikkeling van het de huisstijl is consequent gedacht vanuit het (functioneren van het) gebouw. Er is een breed pallet van kleuren en lettertypes ontwikkeld, waarmee alle 70 NHL Hogeschool opleidingen hun eigen combinaties konden maken. De kleuren waren gerelateerd aan bepaalde plekken in het gebouw. Resultaat: binnen één huisstijl, binnen één gebouw ruimte voor 70 verschillende ‘gezichten’.

Ageeth Huizenga (hoofd Marketing & Communicatie): ‘Het is prachtig om te zien hoe een nieuwe huisstijl onderdeel kan worden van een veranderingstraject en er ook betekenis aan kan geven. Hiertoe is door Koeweiden Postma nauw samengewerkt met studenten van de afdeling media & vormgeving. De huisstijl is daarmee net zo spannend geworden als het proces zelf. Dat zie je terug, dat kun je voelen!