de Mediafederatie

Ruimte voor content

Nieuwe identiteit de Mediafederatie

 

Van de papieren krant tot interactieve leeromgevingen. Van wetenschappelijke publicaties tot biografiën over voetballers. Van bijna álles wat er in Nederland wordt gepubliceerd en uitgegeven, zijn de publicerende partijen via hun brancheorganisaties aangesloten bij de Mediafederatie.

Aanleiding tot de nieuwe identiteit was de naamwisseling van Nederlands Uitgeversverbond (NUV) naar de Mediafederatie. De nieuwe bestuursvorm (federatie) en de nieuwe naam reflecteren de enorme (technologische) veranderingen die er op dit moment plaatsvinden in de mediasector. De Mediafederatie vertegenwoordigt de maatschappelijke en economische belangen van de sector en stimuleert de vernieuwing. Daarvoor is er ook de Mediafederatie Academy, een platform voor kennisdeling en innovatie.  

Uitdaging was een logo en identiteit te ontwikkelen waarmee De Mediafederatie zich krachtig genoeg presenteert zonder daarmee de identiteiten van de aangesloten brancheorganisaties te overschreeuwen.

Directeur de Mediafederatie Peter Stadhouders: ‘De positie van de Mediafederatie ten opzichte van de leden is flexibel: soms fungeren we als paraplu, soms als ‘Intel Inside’ en de volgende keer staan we ‘schouder aan schouder’ met de leden. Deze identiteit gaat ons helpen die verschillende rollen in te vullen. Het heeft impact, maar het is ook open en uitnodigend.’

Motto: de Mediafederatie informeert en inspireert……

Credits

Creative direction
Eddy Wegman

Design
Tabi Aziri
Sander Oenema