KoeweidenPostma werkt voor Stroom

KoeweidenPostma werkt voor Stroom
20 juli 2016 rogier

Stroom is een nieuwe stichting die mensen met vernieuwende sociale plannen ondersteunt. Mirthe Biemans, oprichter van Stroom: ‘Mensen met een goed idee voor een beter Nederland lopen vaak tegen instituties en regeltjes aan. Of horen vaak: ‘zo doen we de dingen niet’. Het motto van Stroom is: Supercharge Nederland. Het gaat ons om actie!

Stroom helpt deze mensen hun ideeën te realiseren door ze in contact te brengen met professionals, die hun netwerk, kennis en expertise ter beschikking willen stellen voor een beter Nederland. Niet maanden wachten op een antwoord, maar meteen aan de slag. De matchmakers en stroomversnellers komen uit de meest uiteenlopende hoeken van de samenleving. Van bankdirecteuren tot worstenmakers. Van overblijfmoeders tot whizzkids.

StroomNederland_Mocks1

Stroom wordt breed ondersteund door publieke en private partijen en kent enthousiaste ambassadeurs waaronder Lodewijk Asscher (vice-premier), Wiebe Draaier (CEO Rabobank), Esther Crabbendam (FNV Jong), Yassin ElForkani (Jeugd Imam) en Ilco van der Linde (Dance4life).

StroomNederland_Mocks2

Inmiddels krijgen de eerste initiatieven Stroom-energie; NewBees (vrijwilligerswerk voor vluchtelingen), Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen (zeggenschap van ouders over dorpsscholen), NUtrecht (ruimte voor jongeren om meer te doen met hun passie) en ook in Eindhoven staat een team ervaren stroomversnellers in de startblokken om lokale initiatieven te versterken.

Biemans: ‘het is KoeweidenPostma en copywriter Mirjam van der Ploeg gelukt om iets neer te zetten waar je bij wilt horen. Ik had niet verwacht dat goed design en tekst zo’n impact zouden kunnen hebben’.

Jitze Reeder, communicatiestrateeg: ‘Er staat een sociaal kwaliteitsmerk, aantrekkelijk voor de doelgroep van initiatiefnemers, die zich in het dagelijks leven omringen met merken als Uber en Spotify. Inspirerend en positief’.

StroomNederland_Mocks3

Opdrachtgever: Mirthe Biemans
Strategie: Jitze Reeder
Art direction: Eddy Wegman
Copy: Mirjam van der Ploeg