KoeweidenPostma ontwikkelt logo Magazine Media Associatie (MMA)

KoeweidenPostma ontwikkelt logo Magazine Media Associatie (MMA)
10 december 2015 rogier

De Groep Publiekstijdschriften (GPT) gaat vanaf januari 2016 opereren onder een nieuwe naam: Magazine Media Associatie (MMA). De branchevereniging – opgericht in 1996 – startte in 2015 al met een nieuwe koers om aansluiting te houden bij de ontwikkelingen in de markt en de behoeften van de leden. Bij die aangepaste koers komt nu een nieuwe uitstraling.

In een veranderd landschap binnen de tijdschriftenuitgevers draait het allang niet meer alleen om het printproduct. Het geprinte product is tegenwoordig slechts een van de vele platforms waarop het magazinemerk zich manifesteert. De magazinebranche kent een enorme dynamiek op vele terreinen. Er liggen nog veel uitdagingen buiten de gebaande printpaden. De nieuwe naamgeving van de branchevereniging sluit hier perfect bij aan.

Uitgangspunten voor het nieuwe logo is de nieuwe rol die de MMA zich toedicht. Ze wil zich onder andere richten op het in kaart brengen van diverse trends en ontwikkelingen en die doorgeven aan haar leden. Deze netwerk-functie hebben wij gevisualiseerd in een logo dat veel weg heeft van een magnetisch veld.

Het logo werd onthuld op 9 december tijdens de jaarlijkse Mercurs-uitreikingen in de Marktkantine.

MMA_Mercurs